Gerelateerde expertises
Biografie
Tristan is advocaat binnen de sectie Ondernemingsrecht van Dirkzwager en specialiseert zich op het gebied van financiering, zekerheden en insolventie. Tristan adviseert ondernemers en bestuurders over insolventie- en ondernemingsrechtelijke vraagstukken. Daardoor adviseert en procedeert hij regelmatig over uiteenlopende kwesties, waaronder bestuurdersaansprakelijkheid, het vestigen of uitwinnen van zekerheidsrechten (zoals pand- of hypotheekrechten), selectieve (wan)betaling, verrekening, paulianeus handelen.
Daarnaast schakelen cliënten Tristan bijvoorbeeld in bij een (eigen) faillissementsaanvraag, het herstructureren van een schuldenlast en geschillen over overeenkomsten. Naast de advocatuur, staat Tristan ook de curatoren van Dirkzwager N.V. bij in de faillissementspraktijk. De kennis van de faillissementspraktijk neemt Tristan mee wanneer hij cliënten bijstaat. Daardoor kan hij adviseren en procederen over vraagstukken in een faillissementssituatie, maar ook het in zicht van faillissement – zoals een herstructurering door middel van een WHOA-procedure. Tristan vindt het leuk om de juridische inhoud te doorgronden en te vertalen naar een gedegen advies voor de cliënt. Waar mogelijk, geeft Tristan de voorkeur aan praktische adviezen om zodoende de cliënt duidelijke handvatten te bieden.
Talen
Functies en opleidingen
- 2017 - 2020
Master Burgerlijk Recht: Ondernemingsrecht - Radboud Universiteit - 2016 - 2020
Master European Law: Insolvency Law (Radboud Universiteit) & Master Corporate and Insolvency Law (Nottingham Trent University) - 2013 - 2016
Bachelor Rechtsgeleerdheid - Radboud Universiteit Nijmegen
Wij zijn op zoek naar talent. Benieuwd naar onze vacatures?
Opkomende online en live events
Onze events zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Indien gewenst kunnen wij ook een bijeenkomst op maat voor u verzorgen.
De laatste jaren is er een trend dat patiënten steeds vaker bij zorgaanbieders vragen om inzage in of (gedeeltelijke) vernietiging van hun dossiers. Recente wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak hebben hier mede invloed op gehad, zoals de wijziging van de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerkingen in de zorg (Wabvpz) die het recht op ‘elektronische’ inzage heeft geïntroduceerd.
Op 15 november 2024 heeft de Hoge Raad een tweede uitspraak gedaan in de Didam-zaak. In die uitspraak, het Didam II-arrest, bepaalt de Hoge Raad onder meer dat overeenkomsten in strijd met het eerdere Didam-arrest als uitgangspunt geldig zijn en dus niet aangetast kunnen worden. Dat biedt zekerheid waaraan in de praktijk veel behoefte bestond.
Wist u dat wij ook bijeenkomsten op maat voor u organiseren? Van kleine tot grote groepen. Ontdek de mogelijkheden!
Ontvang relevant nieuws op uw interessegebied
- Eenmalig per maand
- Zelf uw voorkeuren opgeven
- Makkelijk uitschrijven