Gerelateerde expertises
Biografie
Rosanne is advocaat op de sectie Gezondheidszorg. Zij adviseert en procedeert op het gebied van het klassieke gezondheidsrecht, privacyrecht in de zorg, tuchtrecht, contractenrecht en kwaliteitswetgeving. Samen met het team staat zij onder andere zorgaanbieders, beroepsverenigingen en overheidsorganen bij. Ook is zij lid van het privacyteam van Dirkzwager. Rosanne is sinds haar studie al verbonden aan Dirkzwager als werkstudent. Na haar bachelor aan de Radboud Universiteit heeft zij zich tijdens haar masters gefocust op het burgerlijk recht en ondernemingsrecht in de zorg. Zij publiceerde eerder onder meer over het spanningsveld tussen het recht op een eerlijk proces van een zorgverlener en de privacy van de patiënt bij het verweer tegen een klacht of claim (tijdschrift P&I) en over toezichtmodellen binnen zorgconcerns (tijdschrift Ondernemingsrecht). Beide artikelen zijn gebaseerd op haar scripties die een eervolle vermelding hebben gekregen van de Vereniging Privacy Recht respectievelijk de Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat.
Talen
Functies en opleidingen
-
2024
Advocaat, Dirkzwager -
2023 - 2024
Juridisch medewerker, Dirkzwager -
2021 - 2023
Juridisch werkstudent, Dirkzwager -
2020 - 2023
Master Nederlands recht (cum laude), afstudeerrichtingen Burgerlijk Recht & Ondernemingsrecht, Radboud Universiteit Nijmegen -
2016 - 2020
Bachelor Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen
Wij zijn op zoek naar talent. Benieuwd naar onze vacatures?
Bekijk de meest recente bijdragen.
Opkomende online en live events
Onze events zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Indien gewenst kunnen wij ook een bijeenkomst op maat voor u verzorgen.
De laatste jaren is er een trend dat patiënten steeds vaker bij zorgaanbieders vragen om inzage in of (gedeeltelijke) vernietiging van hun dossiers. Recente wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak hebben hier mede invloed op gehad, zoals de wijziging van de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerkingen in de zorg (Wabvpz) die het recht op ‘elektronische’ inzage heeft geïntroduceerd.
Op 15 november 2024 heeft de Hoge Raad een tweede uitspraak gedaan in de Didam-zaak. In die uitspraak, het Didam II-arrest, bepaalt de Hoge Raad onder meer dat overeenkomsten in strijd met het eerdere Didam-arrest als uitgangspunt geldig zijn en dus niet aangetast kunnen worden. Dat biedt zekerheid waaraan in de praktijk veel behoefte bestond.
Wist u dat wij ook bijeenkomsten op maat voor u organiseren? Van kleine tot grote groepen. Ontdek de mogelijkheden!
Ontvang relevant nieuws op uw interessegebied
- Eenmalig per maand
- Zelf uw voorkeuren opgeven
- Makkelijk uitschrijven