Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof
Gerelateerde expertises
Biografie
Marloes is werkzaam als advocaat en mediator op de sectie Gezondheidszorg. Haar cliënten zijn zorgaanbieders, zorgverleners, brancheorganisaties in de zorg en overheidsorganen (o.a. gemeenten, GGD’en en regionale samenwerkingsverbanden). Marloes heeft zich binnen het gezondheidsrecht gespecialiseerd in het patiëntenrecht, de klacht- en kwaliteitswetgeving, de gedwongen zorgwetgeving en het privacyrecht. Ook heeft zij veel kennis op het gebied van het sociaal domein. Marloes maakt bovendien deel uit van het privacyteam en cybersecurity team van Dirkzwager. De werkzaamheden van Marloes als advocaat zijn divers: zij voert een gecombineerde proces-, advies- en bemiddelingspraktijk. Zo staat zij zorgverleners bij in tuchtzaken, bemiddelt ze in conflicten tussen zorgaanbieders en patiënten en staat ze zorgaanbieders bij in vertegenwoordigings- of zorgbeëindigingsprocedures en procedures omtrent AVG-verzoeken. Haar adviespraktijk varieert van het beantwoorden van vragen op het gebied van het (voldoen aan) de privacywet- en regelgeving, tot het opstellen van algemene voorwaarden en samenwerkingsovereenkomsten voor zorgaanbieders. Naast haar werk als advocaat en mediator treedt Marloes tevens op als docent gezondheidsrecht bij diverse onderwijsorganisaties.
Talen
Functies en opleidingen
- 2022 - 2023
Mediationopleiding Dialogue B.V. - 2013 - 2015
Master Nederlands Recht (cum laude), afstudeerrichtingen Burgerlijk Recht & Strafrecht, Radboud Universiteit Nijmegen - 2010 - 2012
Honoursprogramma ‘Law Extra’ (cum laude), Radboud Universiteit Nijmegen - 2009 - 2012
Bachelor Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit Nijmegen
Wij zijn op zoek naar talent. Benieuwd naar onze vacatures?
Opkomende online en live events
Onze events zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Indien gewenst kunnen wij ook een bijeenkomst op maat voor u verzorgen.
Het strategisch inkopen van huisartsinformatiesystemen (HIS) wordt steeds vaker georganiseerd door regio-organisaties binnen de eerstelijnszorg. Hierbij zien we een groeiende voorkeur voor het werken met een “preferred supplier” of zelfs het invoeren van een “één HIS”-beleid. Daarnaast brengen technologische innovaties, zoals Artificial Intelligence, nieuwe mogelijkheden én uitdagingen voor de eerstelijnszorg met zich mee.
De laatste jaren is er een trend dat patiënten steeds vaker bij zorgaanbieders vragen om inzage in of (gedeeltelijke) vernietiging van hun dossiers. Recente wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak hebben hier mede invloed op gehad, zoals de wijziging van de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerkingen in de zorg (Wabvpz) die het recht op ‘elektronische’ inzage heeft geïntroduceerd.
Wist u dat wij ook bijeenkomsten op maat voor u organiseren? Van kleine tot grote groepen. Ontdek de mogelijkheden!
Ontvang relevant nieuws op uw interessegebied
- Eenmalig per maand
- Zelf uw voorkeuren opgeven
- Makkelijk uitschrijven