Gerelateerde expertises
Biografie
Christel is een ervaren advocaat en associate partner bij Dirkzwager. Met meer dan 20 jaar ervaring in het intellectuele eigendomsrecht is Christel gespecialiseerd in IE-contractenrecht. Haar expertise omvat een breed scala aan diensten, waaronder begeleiding van research & development trajecten, opstellen van samenwerkings- en licentieovereenkomsten, en herstructurering van intellectuele eigendomsrechten binnen concerns. Als deskundige op het gebied van auteursrechten, bedrijfsgeheimen, octrooirechten, merkrechten en modelrechten biedt Christel gedegen advies en voert zij effectieve juridische procedures namens haar cliënten. Haar cliënten bestaan voornamelijk uit middelgrote en mid cap ondernemingen, kennisinstellingen en ziekenhuizen die op zoek zijn naar gespecialiseerde juridische bijstand. Christel startte haar loopbaan in de advocatuur in 2001 bij Dirkzwager, waar ze tot 2007 werkzaam was op de sectie IE/IT. Vervolgens heeft ze haar IE/IT praktijk van 2008 tot 2016 verder ontwikkeld bij een ander gerenommeerd advocatenkantoor. Gedurende de periode van eind 2016 tot begin 2018 bekleedde ze de functie van legal counsel bij Wageningen University & Research. Sinds 2018 is Christel weer terug op de sectie IE/IT van Dirkzwager, waar ze haar uitgebreide kennis en ervaring inzet om haar cliënten effectief bij te staan. Met haar grondige juridische kennis en bewezen staat van dienst is Christel Jeunink de ideale partner voor ondernemingen die behoefte hebben aan gespecialiseerd advies, strategische begeleiding en juridische vertegenwoordiging op het gebied van intellectuele eigendom.
Heeft gewerkt aan
Talen
Functies en opleidingen
-
2001
Nederlands Recht, Radboud Universiteit
Wij zijn op zoek naar talent. Benieuwd naar onze vacatures?
Bekijk de meest recente bijdragen.
Aandachtspunten bij Publiek-Private Samenwerkingen gericht op innovatie
Juridische en fiscale aandachtspunten van overdracht van IE-rechten binnen een groep
Het werkgeversauteursrecht binnen het wetenschappelijk onderwijs
5 aandachtspunten bij het opstellen van een Material Transfer Agreement
Royalty betaling na verval van octrooirecht
Opkomende online en live events
Onze events zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Indien gewenst kunnen wij ook een bijeenkomst op maat voor u verzorgen.
De laatste jaren is er een trend dat patiënten steeds vaker bij zorgaanbieders vragen om inzage in of (gedeeltelijke) vernietiging van hun dossiers. Recente wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak hebben hier mede invloed op gehad, zoals de wijziging van de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerkingen in de zorg (Wabvpz) die het recht op ‘elektronische’ inzage heeft geïntroduceerd.
Op 15 november 2024 heeft de Hoge Raad een tweede uitspraak gedaan in de Didam-zaak. In die uitspraak, het Didam II-arrest, bepaalt de Hoge Raad onder meer dat overeenkomsten in strijd met het eerdere Didam-arrest als uitgangspunt geldig zijn en dus niet aangetast kunnen worden. Dat biedt zekerheid waaraan in de praktijk veel behoefte bestond.
Wist u dat wij ook bijeenkomsten op maat voor u organiseren? Van kleine tot grote groepen. Ontdek de mogelijkheden!
Ontvang relevant nieuws op uw interessegebied
- Eenmalig per maand
- Zelf uw voorkeuren opgeven
- Makkelijk uitschrijven