Dirkzwager breidt cassatiepraktijk uit

5 augustus 2024, laatst geüpdatet 9 september 2024

Op 18 maart 2024 heeft Robert Andes met succes het examen afgelegd dat toegang verschaft tot de civiele cassatiebalie. Dat betekent dat Dirkzwager nu twee cassatieadvocaten heeft. Deze ontwikkeling onderstreept de groei van de cassatiepraktijk van Dirkzwager.

In dit artikel

Dirkzwager is een van de weinige kantoren – en ook het grootste kantoor – buiten de Randstad met een eigen cassatiepraktijk. De praktijk is door Tom van Malssen opgestart in 2017. Nu staat er een team van vijf advocaten, onder wie dus twee advocaten bij de Hoge Raad. Het cassatieteam behandelt zaken over uiteenlopende deelterreinen van het burgerlijk recht, maar met een accent op vier rechtsgebieden: overheidsprivaatrecht, gezondheidsrecht, aansprakelijkheidsrecht en procesrecht. Op (met name) het gebied van het burgerlijk procesrecht zijn Van Malssen en Andes ook wetenschappelijk actief. Ze zitten in de redacties van verschillende vakbladen (TCR, JBPr) en publiceren regelmatig.

Door de jaren heen heeft het cassatieteam een gedegen track record opgebouwd. En dat slaat aan. Aanvankelijk behandelde het cassatieteam vooral ‘interne’ cassatiezaken, zaken dus waarbij advocaten van Dirkzwager ook in feitelijke instanties betrokken waren. Inmiddels weten ook externe partijen de cassatieadvocaten van Dirkzwager goed te vinden. Dat kunnen advocaten van andere kantoren zijn, maar ook ‘achterliggende’ procespartijen, zoals gemeenten, zorginstellingen of (schade)verzekeraars. Voor hen is Dirkzwager een aantrekkelijke optie: het cassatieteam levert hoge kwaliteit, maar wel tegen scherpere tarieven dan de Randstedelijke kantoren met een van oudsher grote cassatiepraktijk.

Zo kristalliseert de cassatiepraktijk van Dirkzwager zich steeds verder uit. De komende jaren zullen Van Malssen en Andes zich richten op de verdere uitbouw van die praktijk, samen met de rest van het cassatieteam.

Gerelateerd