Gebiedsontwikkeling en projectontwikkeling
Uitdagingen zoals netcongestie, stikstofreguleringen, watermanagement, Didam-gerelateerde kwesties, transformaties van bestemmingen en duurzaamheid confronteren de vastgoedsector met ingewikkelde juridische kwesties rondom projectontwikkeling. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste samenwerkingsvorm, zoals een publiek-private samenwerking (PPS), of het omgaan met milieuvergunningen en diverse overeenkomsten; de juridische dimensie speelt hierin een bepalende rol.
Ondersteuning in alle fasen van een vastgoedtraject
Juridische zaken spelen tijdens het gehele ontwikkeltraject, vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke exploitatie, een belangrijke rol. Al in de beginfase zijn er belangrijke beslissingen te nemen, zoals de keuze van een samenwerkingsvorm en het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten. In latere fases komen kwesties als het aanvragen van vergunningen of ontheffingen in het kader van de Omgevingswet en de Wet milieubeheer aan de orde. Gebieds- en projectontwikkeling vraagt om een nauwe samenwerking tussen advocaten, notarissen en fiscalisten. Zowel op het gebied van aanbestedingsrecht, omgevingsrecht als milieurecht zorgt de integrale aanpak van Dirkzwager gedurende het hele traject voor volledige ontzorging.
De kracht van Dirkzwager
Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of heeft u een vraag?
“Bij een langjarige terreinontwikkeling gaat het om grote belangen en maatschappelijke impact. Ik heb vertrouwen in de heldere documentatie van Dirkzwager en ben zeer tevreden met de deskundige adviezen."
ZZG Zorggroep transformeert haar instellingsterrein Dekkerswald naar een zorgzame buurt met 395 woningen, van koop tot huur. Dirkzwager biedt juridische begeleiding bij deze gebiedsontwikkeling.
Dirkzwager heeft ons uitstekend juridisch begeleid in een complexe omgeving met publieke en private partijen. Door de integraliteit van het advies heeft ANWB weloverwogen verbintenissen kunnen aangaan"
In hartje Den Haag ontwikkelt en realiseert ANWB haar nieuwe hoofdkantoor van circa 25.000 m2. Vanuit ANWB bestond de behoefte aan juridische bijstand vanuit een multidisciplinair vastgoedteam van advocaten, notarissen en fiscalisten.
Woningstichting Nijkerk – Binnenstedelijke herontwikkeling
Het begeleiden van WSN bij de sloop van bestaande bebouwing in het bestemmingsplan Het Nieuwe Sint Jozef en de realisatie van een woonprogramma met 180 appartementen, 12 schoollokalen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, en horeca en activiteitenruimte. Tot de contracten behoren onder meer de anterieure overeenkomst met de gemeente Nijkerk en het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst met maatschappelijke en private partijen met als doel om de bewoners er zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.
Direct contact met een van onze specialisten?
Onze advocaten, notarissen en fiscalisten werken nauw met elkaar en met u samen. Vanuit een brede blik, leveren we deskundig advies en concrete oplossingen die écht verder helpen.
Bekijk iedereenOntdek alle kennisartikelen
Blijf op de hoogte van nieuws en actuele onderwerpen in het vakgebied en vindt verdiepende kennis, inzichten en praktische tips.
Verkoper aansprakelijk door mededelingen over bodemverontreiniging?
Geen waarschuwing door de aannemer, toch prijsverhoging bij meerwerk
Het toegepaste rekenmodel en de rekenafstand van 25 kilometer is aanvaardbaar
Aan banden leggen van de huisvesting van arbeidsmigranten; let op de Dienstenrichtlijn!
Uitsluiten vergunningvrij bouwen in een bestemmingsplan is toegestaan op grond van locatie-specifieke omstandigheden
Aankomende online en live events
Tijdens onze events delen we diepgaande kennis en pragmatische inzichten over actuele onderwerpen in het vakgebied. Onze events zijn zowel online als op locatie.
De laatste jaren is er een trend dat patiënten steeds vaker bij zorgaanbieders vragen om inzage in of (gedeeltelijke) vernietiging van hun dossiers. Recente wetswijzigingen en ontwikkelingen in de rechtspraak hebben hier mede invloed op gehad, zoals de wijziging van de Wet aanvullende bepalingen gegevensverwerkingen in de zorg (Wabvpz) die het recht op ‘elektronische’ inzage heeft geïntroduceerd.
Op 15 november 2024 heeft de Hoge Raad een tweede uitspraak gedaan in de Didam-zaak. In die uitspraak, het Didam II-arrest, bepaalt de Hoge Raad onder meer dat overeenkomsten in strijd met het eerdere Didam-arrest als uitgangspunt geldig zijn en dus niet aangetast kunnen worden. Dat biedt zekerheid waaraan in de praktijk veel behoefte bestond.
Wij organiseren ook events op maat. Van kleine tot grote groepen, we zorgen voor een inspirerende sessie afgestemd op uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.
Ontvang relevant nieuws op uw interessegebied
- Eenmalig per maand
- Zelf uw voorkeuren opgeven
- Makkelijk uitschrijven