Zorg & Recht: Conflicthantering bestuur en toezicht van zorgorganisaties
Bestuurders en toezichthouders in de zorgsector staan voor complexe uitdagingen. De samenwerking tussen bestuurders en toezichthouders is essentieel voor een goed functionerende zorgorganisatie, maar kan ook onder druk komen te staan. Tijdens deze fysieke bijeenkomst bespreken we hoe conflicten binnen bestuur en toezicht effectief kunnen worden beheerst, met oog voor wet- en regelgeving, best practices en praktijkcasussen.
De relatie en verhouding tussen bestuurders en toezichthouders van zorgorganisaties is waardevol en kan tegelijkertijd uitdagend zijn, zeker gelet op de complexe uitdagingen waar zorgorganisaties voor staan. In het kader van de professionalisering van de rol van bestuurders en toezichthouders, verdient ook conflicthantering aandacht. Hoe kunnen conflicten tussen bestuurders en toezichthouders – en onderling – het hoofd geboden worden? Welke best practices gelden? Wat als een conflictsituatie zo hoog oploopt dat de kwaliteit en continuïteit van de zorg in gevaar loopt?
Tijdens de interactieve bijeenkomst ‘Conflicthantering bestuur en toezicht van zorgorganisaties’ behandelen we de juridische kaders en voorzien we de deelnemers bovenal van praktische handvatten die helpen bij het voorkomen en oplossen van conflicten op het niveau van bestuur en toezicht. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de verhouding tot andere interne stakeholders, zoals medezeggenschapsgremia. Onze experts Louis Houwen en Charlotte Perquin-Deelen delen inzichten over hoe u uw positie kunt versterken en hoe u op constructieve wijze tot oplossing van conflicten kunt komen.
- De rol en bevoegdheden van bestuurders en toezichthouders bij interne conflicten
- Wettelijke verplichtingen en sectorspecifieke regelgeving rondom governance
- Preventiestrategieën om spanningen te verminderen en escalatie te voorkomen
- Praktische casussen en best practices uit de zorgsector
- De invloed van recente jurisprudentie op bestuur en toezicht
Na geregistreerde deelname ontvangt u een Bewijs van Deelname dat u bij uw beroepsorganisatie kunt indienen voor opleidingspunten.
Programma
- 14:30 uur: Ontvangst
- 15:00 uur: Start van de bijeenkomst
- 15:45 uur: Pauze
- 16:00 uur: Vervolg van de bijeenkomst
- 16:45 uur: Borrel en gelegenheid om na te praten
Ontmoet de sprekers

Louis adviseert zorgondernemingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen en hun branche- en beroepsorganisaties op het gebied van het semipublieke ondernemingsrecht. Als ervaren governancedeskundige ondersteunt hij raden van bestuur en raden van toezicht bij strategische vraagstukken en in hun onderlinge samenwerking.

Charlotte is gespecialiseerd in semipubliek ondernemingsrecht, in het bijzonder complexe samenwerkingen en governancevraagstukken. Zij is daarnaast Associate Professor aan de RU en cognitiefilosoof.
Veelgestelde vragen
- Is er parkeergelegenheid bij de locatie?
Ja, Robbers & Van den Hoogen heeft een eigen parkeerterrein die ruimte biedt voor ruim 100 auto's - Is de locatie goed bereikbaar met openbaar vervoer? D
De locatie is per trein goed te bereiken. Uitstappen op station Arnhem-Velperpoort. Bij de uitgang onder het spoorviaduct door. na 100 meter ziet u Robbers & Van den Hoogen aan de rechterzijde. - Hoe kan ik me afmelden voor een evenement?
Bent u onverhoopt verhinderd? Dan kunt u zich afmelden via het annuleringsformulier. Deze link staat in de bevestigingsmail van uw aanmelding. Indien u zich op de dag van het evenement afmeldt, dan horen wij dit graag via marketing@dirkzwager.nl.
Aanmelden voor dit event
Leuk dat u interesse heeft in dit event. Meld u aan via het aanmeldformulier en reserveer alvast uw plek.

Bedankt voor het inschrijven.
U ontvangt een bevestigingsmail met daarin alle gegevens.